Binnenkijken bij

Frans en Brigit

Neem een kijkje in de ruimtelijke open keuken van Frans en Brigit

Frans en Brigit hebben vorig jaar de badkamer verbouwd. Daarna vonden zij dat het ook tijd was om de keuken onder handen te nemen en zijn zich toen gaan oriënteren bij verschillende keukenexperts. Tijdens de oriëntatie is het idee ontstaan om de bar in hun open keuken om te laten toveren tot kookeiland. Lees hieronder hoe zij dit plan hebben laten uitvoeren door Eelco van Schelde Keukens.

Advies over de vormgeving

Ze wisten nog niet direct wat voor soort keuken zij graag wilden hebben. Daarom vonden zij het fijn dat ze hierbij geholpen konden worden bij Schelde Keukens. “Samen met Eelco hebben we de kleuren en apparaten voor onze keuken uitgekozen,” legt Frans uit. “Ze hadden ook grote kleurstalen beschikbaar waardoor je meteen goed kon zien hoe het in de keuken zou komen te staan. Zo zijn we bijvoorbeeld ook bij de amberkleurige achterwand uitgekomen en hebben we voor een donker werkblad gekozen. We hadden het van tevoren niet zo bedacht, maar deze stijl past precies bij ons!”

Een uitdagende plaatsing

De verbouwing was een heel proces waarbij de muren gestuct moesten worden en de vloer eruit moest. “Daarna kon het keukenblad pas gemeten worden,” vertelt Frans “Er zijn wat hoeken uit dat keukenblad zodat het om de paal past. Uiteindelijk paste het precies. Dat is fantastisch geplaatst en daar waren we heel blij mee.”

Wat vinden jullie het fijnste aan jullie open keuken?

“De ruime doorkijk die het heeft,” lacht Frans. “We hadden eerst nog een muurtje en een koelkast in de keuken staan die het zicht blokkeerden. Die zijn allebei weggehaald of verplaatst en nu hebben we heel mooi zicht op de keuken en de rest van het huis. Dat geeft de open keuken echt een heel ruimtelijk gevoel.”

“Op aanraden van Eelco hebben wij ook een Berbel afzuigsysteem laten plaatsen,” vervolgt Frans. “Hierdoor heb je ook geen afzuigkap meer die het zicht blokkeert. Daarnaast is het systeem heel onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken kan makkelijk in de vaatwasser en het systeem houdt zichzelf ook schoon.”

Wat vinden jullie van de service van Schelde Keukens?

“Eigenlijk perfect,” begint Frans. “Er was helemaal niks op aan te merken. Ze waren altijd op tijd, de communicatie was helder en ze kwamen hun afspraken gewoon na. Daarbovenop hadden Brigit en ik allebei het gevoel dat ze altijd hun best deden om mee te denken en om een stapje extra te doen. Tenslotte was het erg prettig dat ze zo dichtbij zitten. We konden zo gemakkelijk bij ze langs voor informatie of als we nog iets wilden aanpassen.”